Negyed évszázad után ítélhetik el a Vas megyei gyilkosság elkövetőjét

A KR NNI a napokban zárta le az 1996-ban Gersekaráton megölt H. Sándorné nyomozati aktáját. A nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsított 47 éves vasvári férfi ellen a nyomozók vádemelést javasolnak.      

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatott nyomozást N. Zsolt ellen.

A kistelepülésen élőket különösen megrázó eset 1996. december közepén történt. Az már korán kiderült, hogy a gersekarátiak közösségi életét meghatározó Joli néni halálát bántalmazás okozta. Arra azonban, hogy ki lehetett a tettes, 25 évet várni kellett. A széleskörű nyomozás ellenére ugyanis ezt csak később sikerült kideríteni, 2021-ben, amikor a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival összefogva az ügy nyomozásába bekapcsolódtak a KR NNI életvédelmi nyomozói is. Majd a tudomány modernkori vívmányait segítségül hívva, végül szakértői vizsgálatok hozták meg az eredményt, vagyis az elkövető személyét, akit a két szerv 2021. július 6-án fogott el Vasváron.

A büntetőeljárást a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatta le a jelenleg 47 éves N. Zsolttal szemben. A mindenre kiterjedő, aprólékos nyomozás során a rendőrök beszereztek minden olyan bizonyítékot, mely egyértelműen alátámasztja a gyanúsított bűnösségét. Így bő egy évre az elfogását követően lezárhatták a vele szemben indított nyomozást, majd az ügy valamennyi iratát megküldték a napokban a Vas Megyei Főügyészségnek.

Fotó: police.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !