„Most legyél nagylegény, kinyírlak a családod előtt” - pisztollyal támadt sógorára egy férfi Csongrád-Csanád megyében

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy családi konfliktus során pisztollyal támadt sógorára.

A vádirat szerint a sértett évek óta élt élettársi kapcsolatban a vádlott testvérével, melyet a vádlott nem nézett jó szemmel, és több alkalommal is helytelenített. Emiatt a két férfi között már a vádbeli eseményeket megelőzően is többször került sor vitára, haragos üzenetváltásokra.

A vádlott az ominózus napon egy ilyen üzenetváltást követően magához vett egy általa évekkel korábban, egy hagyatékban talált és ekkor a hatóságnak át nem adott pisztolyt, és azzal együtt bemászott a sértett házának udvarára, ahol közölte vele, hogy „most legyen nagylegény, kinyírja a családja előtt”. A fenyegetés hatására a sértett a házba menekült. A férfi egy lövést adott le a fegyverrel, amelynek lövedéke a bejárati ajtó melletti falba csapódott. Ezután a férfi eldobta a fegyvert, és arra biztatta a sértettet, hogy jöjjön ki, és rendezzék le nézeteltérésüket kézzel, azonban a dulakodás közben ismét felvette a pisztolyt, melyet végül a helyszínre érkező rendőrök vettek el tőle.

A sértett zaklatás vétsége, illetve magánlaksértés bűntette miatt a vádlottal szemben magánindítványt nem terjesztett elő.

A járási ügyészség a vádlottat lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja. A férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !