Brutális támadás Budapesten - leütötte az áldozatoz, majd a magatehetetlenül fekvő férfi fejét tovább ütötte és taposta

A budapesti rendőrök percekkel az életveszélyes utcai támadást követően elfogták a feltételezett elkövetőt. Az emberölés kísérlete miatt folytatott nyomozást most fejezték be a fővárosi rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 20 éves budapesti lakossal szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal egy VIII. kerületi szórakozóhely előtt kialakult dulakodás során leütött egy 36 éves férfit, majd a magatehetetlenül fekvő áldozata fejét tovább ütötte és taposta. A bántalmazásnak a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság két szolgálaton kívül arra járó munkatársának közbelépése vetett véget. A támadó elmenekült, de a közben értesített józsefvárosi járőrök perceken belül elfogták a közelben. A sértettet életveszélyes állapotban vitték kórházba, életét csak a szolgálaton kívüli rendőrök közbelépésének és a gyors orvosi ellátásnak köszönhette.

A nyomozás megállapításai szerint a későbbi elkövető rokonaival ünnepelt egy közeli szórakozóhelyen. Ahogy kijöttek, az ittas férfi több családtagjába is belekötött, ezt látva próbálta őt megfékezni az arra járó 36 éves férfi, mire a támadó kis híján megölte. A bűncselekmény idején 20 éves P. Gábort kihallgatását követően a budapesti életvédelmi nyomozók őrizetbe vették, azóta pedig más bűncselekmény miatt kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály munkatársai a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérlet miatt folytatott nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat a napokban küldték meg az ügyészségre - közölte a  Budapesti Rendőr-főkapitányság.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !