Keresés ebben a blogban

Mélyszegénységben élő fiatal nőket toboroztak külföldi szexmunkára

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 44 éves és egy 40 éves férfi ellen emberkereskedelem, kényszermunka és kitartottság bűntette miatt, akik mélyszegénységben élő fiatal nőket – köztük kiskorúakat is – toboroztak külföldi szexmunkára, ahol elszállásolták őket, hirdették a tevékenységüket és napi rendszerességgel elszámoltatták a prostitúcióból szerzett keresményükről, amelyből a vádlottak személyenként 1 millió, illetőleg 1,5 millió forintot vettek el.

A vádirat szerint a vádlottak baráti kapcsolatban voltak és többnyire rossz életkörülmények között, illetőleg mélyszegénységben élő nőket toboroztak Miskolcon, külföldi prostitúciós munkára.

Az idősebb vádlott 2018 májusában, valamint június hónapban Svájcba vitt ki egy fiatal nőt, akinek lett egy olasz állampolgárságú állandó ügyfele. Ez a férfi a nő részére átadott használatra egy 150 000 Ft napi limitösszegű bankkártyát, amelyet a vádlott elvett és több héten át azzal naponta vásárolt, a limitösszeget maximálisan kimerítve. A vádlott a nőtől a prostitúciós nyereségéből összesen mintegy 1,5 millió forintot vett el.

A vádlott 2018 márciusában egy tizennyolcadik életévét be nem töltött nőt is be akart szervezni külföldi prostitúcióra, de az elutasította. A vádlott továbbá 2018 februárjától 2020 január elejéig az élettársával tartatta ki magát, aki szintén Svájcban végzett szexmunkát. Az ebből eredő jövedelméből közel 1,5 millió forintot használt saját céljaira.

A fiatalabbik vádlott 2018 júniusában szervezett be, majd vitt ki külföldre prostitúciós munkára egy nőt, akinek az így szerzett jövedelméből több mint 1 millió forintot vett el.

Az ügyészség a más ügyben szabadságvesztés büntetésüket töltő vádlottakkal szemben – akik közül a fiatalabb többszörös visszaesőnek minősül – fegyházbüntetést, pénzbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !