Egy nap alatt két idős asszonyt akart kirabolni a kecskeméti nő

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy helybeli nő ellen, aki pár óra különbséggel, Kecskemét központjában két alkalommal is idős nőkre támadt: egyiküknek a nyílt utcán a fülbevalóját akarta kitépni a füléből, míg a másik esetben a postahivatalban várakozó idős hölgy táskáját próbálta megszerezni.

A vádirat szerint a kecskeméti nő Kecskemét központjában odalépett egy idős nőhöz és felszólította a fülében lévő arany fülbevalók átadására. Ezzel egyidejűleg már nyúlt is a sértett füle irányába, hogy kirántsa a fülbevalót. Az idős nő ekkor elhajolt a vádlott elől, majd dulakodni kezdtek, melynek során a sértettnek sikerült a rabló fogásából kiszabadulnia és egy közeli pékségbe beszaladnia. A rabló így végül nem tudta megszerezni idős áldozata 92 ezer forintot érő fülbevalóját. A sértett a dulakodás következtében a kezén és az arcán 8 napon belül gyógyuló horzsolásos sérüléseket szenvedett.

Alig három óra múlva a vádlott megjelent a közeli postaépületben és egy ott várakozó idős nőhöz lépett, akinek erősen elkezdte rángatni a mellkasán átvetett táskáját azért, hogy megszerezze. A rablót a támadást észlelő és a sértett segítségére siető postai alkalmazottak megzavarták és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.

Az ügyészség a büntetett előéletű nőt két rendbeli a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

A letartóztatásban lévő nő bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !