Ugrás a fő tartalomra

Magyar fiatalok titkos oldalakon keresztül rendeltek meg kábítószereket egy Vas megyei faluba

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya (KR NNI NBEFO) tavaly számos esetben összedolgozott amerikai és német partnerszerveivel, hogy a Darknetes piactereken történő illegális kábítószer-kereskedelmet visszaszorítsa. Ez a nemzetközi kooperáció továbbra is él, és folyamatosan segíti a KR NNI NBEFO nyomozóinak munkáját. Ahogy történt ez abban a kiadott ügyben is, amikor magyar fiatalok titkos oldalakon keresztül rendeltek meg kábítószereket egy Vas megyei faluba, amiket aztán továbbértékesítettek - közölte a  Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A fél évvel ezelőtti akcióban a KR NNI NBEFO Győri Osztályának akkor összesen öt főt sikerült azonosítania, és gyanúsítottként kihallgatnia. A három fiatal, valamint egyikük édesanyja és annak férje ellen kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőeljárás, ami még jelenleg is folyamatban van. Hárman közülük még most is letartóztatásban vannak. Az elfogásuk óta eltelt időszakban a KR NNI győri nyomozóinak sikerült egyre több bizonyítékot beszerzniük. Sőt pár nappal ezelőtt a csapathoz köthető novemberi Darknetes rendelés csomagját is megtalálták az egyik gyanúsítotthoz köthető soproni ingatlanban. A német küldeményben összesen 3 kg amfetamin volt, aminek feketepiaci értéke mintegy 11 millió forint. Ezzel a lefoglalással újabb 3 ezer adag kábítószer piacra kerülését sikerült megakadályoznia a rendőröknek.     

A nemzetközi együttműködés a holland rendőrséggel is nagyon aktív. Ennek példája a héten történt rajtaütés, amit szintén a KR NNI NBEFO győri munkatársai hajtottak végre, ezúttal Budapesten. Az EUROPOL-on keresztül érkezett a magyar nyomozókhoz a jelzés a hollandoktól egy budapesti férfi szintén Darknetes rendelései kapcsán. Mint azt a KR NNI győri nyomozóinak ezt követően sikerült kiderítenie, három küldeményben is kábítószer lapulthatott.

Egyikben ezer darab kamion formájú extasy, a következőben 400 gramm ismeretlen kábítószergyanús anyag, míg a harmadikban 505 gramm amfetamin és 15 gramm kristálymeth volt. S. Dávid 29 éves budapesti férfit éppen akkor fogta el a KR bevetési egysége, amikor az utolsó csomagot vette át felesége.

A nyomozók a férfihez köthető két ingatlanban is kutatás tartottak, ahol további kábítószergyanús porok, tabletták, kristályos anyagok, növényi magok kerültek elő, összesen közel 300 gramm mennyiségben. Ezen kívül lefoglaltak tőle simítózáras tasakokat, mérleget, de több mobiltelefont és számítógépet is, valamint különböző adathordozókat.

A nyomozás arra is fény derített, hogy S. Dávid már jó ideje űzi illegális tevékenységét, és a sötét weben keresztüli rendelések során érkezett anyagok nemcsak saját kábítószerhasználatát fedezik, hanem azokkal kereskedik is, amiben felesége is aktívan részt vesz. Így a nyomozók mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem miatt, illetve vizsgálják, hogy megvalósult-e kiskorú veszélyeztetése, tekintve, hogy drogügyleteiket három hónapos gyermekük közvetlen közelében végezték.

A férfit a KR NNI NBEFO győri nyomozói őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit azóta a bíróság el is rendelt. A nő szabadlábon védekezik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Eltűnt Rituper Dávid, a 14 éves fiút július 11-én látták utoljára

A rendőrök a lakosság segítségét kérik. A Bonyhádi Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Rituper Dávid eltűnése kapcsán. A 14 éves fiú, aki a kétyi Gyermekotthon gondozottja 2022. július 11-én engedély nélkül távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen, életjelet nem ad magáról. A képen látható Rituper Dávid körülbelül 165 centiméter magas, vékony testalkatú, barna rövid hajú, barna szemű, jobb keze mutató ujja amputált. Eltűnéskori ruházata nem ismert. A bonyhádi rendőrök kérik, hogy aki a keresett személy jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Bonyhádi Rendőrkapitányságon, hívja a 0674550-950-es számot, vagy tegyen bejelentést – akár névtelensége megőrzése mellett – a 0680555111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A rendőrség 300 000 forintot fizet annak, aki olyan információval szolgál, ami Szalai András elfogását eredményezi

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 300 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Szalai András elfogásának elősegítése érdekében. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Életvédelmi Alosztálya körözési eljárást folytat. Továbbá a Győri Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja szintén elfogatóparancsot bocsátott ki Szalai András magyar állampolgár ellen orgazdaság bűntette, zsarolás bűntettének kísérlete és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt. Nevezett személy felkutatására tett intézkedések ezidáig eredményre nem vezettek, elfogása nem valósult meg. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 300 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki Szalai András felkutatását közvetlenül elősegítő olyan információval szolgált, ami az elfogását eredményezi. A rendőrség a nyomravezető szem

Brutális dolgot művelt különélő feleségével a feldühödött férj

A szolnoki rendőrök vetettek véget a különélő férj ámokfutásának, aki volt párját késsel fenyegetve korlátozta személyi szabadságában. Most őrizetben várja a bíróság döntését a saját személyi szabadságáról. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy szolnoki lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint az 56 éves férfi 2022. augusztus 11-én 11 óra körül az egyik szolnoki bevásárló központban odament a tőle különélő feleségéhez és annak barátjához, majd egy tíz centiméter pengehosszúságú kést vett elő. A férfi a sértett karját megragadta és felszólította, hogy haza kell mennie vele. A nő félelmében – a fenyegetés hatására – volt párjával ment. A lakásba belépve a férfi egy ollóval levágta a sértett haját és felsőruházatát, majd a kést az asszony torkához szorította és közölte, megtiltja, hogy az új párjával kapcsolatot tartson. Szavainak egy balta elővételével adott nyomatékot. A fér

Halálos baleset történt a 76-os főúton

Egy ember meghalt és többen megsérültek szerda délután a 76-os főúton, Zalacsánynál, amikor két személyautó összeütközött - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A baleset a főút 31-es kilométerszelvényénél történt, ahol egyelőre tisztázatlan körülmények között karambolozott két személygépkocsi. A balesetben többen megsérültek, egy ember olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette - írta az MTI. A rendőrök az érintett útszakaszt a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat Zalaegerszeg irányából Zalacsány előtt a tilaji elágazóban visszafordítják, Hévíz irányából Bókaháza felé terelik. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt közölte: a két, frontálisan összeütközött járműből a tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Motoros vesztette életét a 6-os úton történt tragikus balesetben

Egy 60 éves tárnoki férfi közlekedett motorkerékpárjával a 6-os út 21-es kilométerszelvényben Százhalombatta felé, amikor áttért a szembe sávba, ahol egy személyautóval ütközött, majd a motor kigyulladt.  A motoros életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen belehalt sérüléseibe.  A rendőrök az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat az M6-os autóút irányába terelik - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !