Fényes nappal vágtak ki katalizátorokat Zuglóban

Állampolgári bejelentés érkezett 2022. július 12-én a délelőtti órákban arról, hogy a XIV. kerületi Öv utcában két férfi fekszik egy autó alatt. Amikor a gyanúsan viselkedő személyek meglátták a bejelentőt, beültek egy autóba és távoztak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök a helyszínen már sem a bejelentésben szereplő autót, sem a férfiakat nem találták meg. Később, a rendőrség tudomására jutott, hogy a gépkocsi, amivel az Öv utcából a két férfi elment, egy Mexikói úti parkolóban áll.

A kiérkező járőrök intézkedés alá vonták a gyanús autó vezetőjét, J. Krisztiánt, valamint egy másik parkoló jármű közelében tartózkodó J. Györgyöt. A rendőrök a J. György melletti kocsi alatt hidraulikus emelőt, vágókorongos sarokcsiszolót, kombinált fogót és emelőrudat, a két férfi autójában pedig több frissen levágott katalizátort találtak, amelyeket lefoglaltak.

Az egyenruhások a párost a BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol a nyomozók mindkettőjüket lopás bűntett gyanúja miatt hallgatták  ki gyanúsítottként. J. Krisztián a terhére rótt bűncselekményt elismerte, valamint több aznapi és korábbi katalizátorlopásról is beszámolt. A férfi az eljárás során szabadlábon védekezik. J. György tagadta a bűnösségét, érdemi vallomást nem tett. Őt a rendőrök őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !