Lezuhant az óriáskerékről és súlyosan megsérült egy férfi a Balaton Soundon

Lezuhant az óriáskerékről egy fiatal férfi Zamárdiban, a Balaton Sound fesztiválon csütörtök este, súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon pénteken azt írta, hogy eljárás indult, nyomozás keretében vizsgálják a baleset körülményeit.

A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. pénteken az MTI megkeresésére azt közölte: egy sérült fiatalemberhez hívták a Balaton Sound egészségügyi szolgálatát csütörtök este 11 órakor. A mentők pár percen belül kiérkeztek, és miután stabilizálták a sérült állapotát, a fiatal férfit kórházba szállították.

A szemtanúk beszámolója szerint a férfi egyedül szállt be a fesztivál területén működő óriáskerék egyik gondolájába, majd menet közben átmászott a magas védőkorlát feletti keskeny résen és onnan leesett.

"Cselekedetére semmi előzetes jel nem utalt, a történtek pillanatok alatt zajlottak le, esély sem volt a baleset megakadályozására" - fogalmaztak.

Kiemelték, hogy az óriáskerék, amelyet egy önálló mutatványos szolgáltatócég üzemeltet, érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonsági ajtajai az ellenőrzés szerint megfelelően záródtak. Bejáratánál és minden egyes kabinban több nyelvű felirat figyelmezteti a felhasználókat a szerkezet rendeltetésszerű használatára. A szolgáltatócég történetében - elmondásuk szerint - hasonló eset még sosem történt.

"A szervezők megdöbbenéssel értesültek az eseményről és bíznak a fiatalember mielőbbi felépülésében" - írta a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. a közleményében.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-vel azt közölte: a fiatal férfi súlyos koponya-, gerinc- és belső sérüléseket szenvedett. Helyszíni ellátása után azonnal sürgősségi osztályra szállították - tette hozzá.

Batta Zsolt Iván, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta: az ügyben sem szabálysértésre, sem bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon pénteken azt írta, hogy eljárás indult, nyomozás keretében vizsgálják a baleset körülményeit.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !