Kilenc férfi négyféle kábítószert terjesztett Tatabányán és környékén

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azokkal a férfiakkal szemben, akik két év alatt négyféle kábítószerrel kereskedtek Tatabányán és környékén.

A vádirati tényállás lényege szerint kilenc férfi több tízmillió forint értékben jelentős mennyiségű speed, marihuána, kokain, valamint ecstasy fajtájú kábítószert vásárolt, majd azokat Tatabányán, Bakonyszombathelyen és Szárligeten rendszeres haszonszerzésre törekedve több fogyasztónak – köztük a jelen ügyben vádlottként szereplő öt férfinak – értékesítették.

Az eljáró nyomozó hatóság tagjai a vádlottaknál házkutatást tartott, és a kábítószerrel kereskedő vádlottak többségétől kábítószert, valamint annak terjesztéséhez szükséges eszközöket - így dohányőrlőt, digitális mérleget - foglalt le.

A főügyészség kilenc férfival szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének, öt férfival szemben pedig kábítószer birtoklás bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre. A főügyészség a vádiratban többek között arra tett indítványt, hogy a törvényszék a kábítószerrel kereskedő férfiakat végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra, a kábítószer fogyasztó vádlottakat pedig felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !