Ugrás a fő tartalomra

Karján át szúrta mellkason ellenfelét egy salgótarjáni férfi

A Nógrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt azzal a 31 éves salgótarjáni férfivel szemben, aki egy utcai dulakodásnak oly módon vetett véget, hogy a verekedés egyik résztvevőjét a karján át mellkason szúrta.

2020. július 12-én az éjszakai órákban egy 25 és egy 29 éves férfi Salgótarján egyik közterületén korábbi sérelmük okán összeszólalkozott, melynek során a fiatalabb férfi egy fa szerszámnyéllel többször a hátán megütötte az idősebbet. A bántalmazott férfi ezután édesanyja házába ment, ám haragosa ennek ablakát is betörte. Emiatt a férfi visszament a házból az utcára, dulakodni kezdtek egymással, melynek során egyikük még egy seprűnyelet is magához vett. A két férfi garázda magtartását a 31 éves vádlott kívülről kísérte figyelemmel, majd egy 20 cm pengehosszúságú késsel a fiatalabb férfit jobb könyöke fölött olyan erővel szúrta meg, hogy a penge a sértett karján áthaladva a borda tájékra is behatolt. A vádlott ezután a helyszínről elmenekült.

A 25 éves férfi a szúrás következtében karján és mellkasán könnyebb, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, ám a mellüreget megnyitó életveszélyes sérülés elmaradása csupán a véletlennek volt köszönhető.

A Nógrád Megyei Főügyészség a 31 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt, míg a 25 és 29 éves férfi ellen garázdaság miatt emelt vádat, melyben - büntetett előéletükre is figyelemmel - valamennyiükkel szemben szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. Arra az esetre, ha a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, a főügyészség a 31 éves vádlott tekintetében 5 év szabadságvesztés és 6 év közügyektől eltiltás, míg a garázda férfiak esetében a fiatalabbal szemben 2 év szabadságvesztés és 3 év közügyektől eltiltás, az idősebbel szemben 6 hónap szabadságvesztés és 2 év közügyektől eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék hoz döntést.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A rendőrség 300 000 forintot fizet annak, aki olyan információval szolgál, ami Szalai András elfogását eredményezi

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 300 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Szalai András elfogásának elősegítése érdekében. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Életvédelmi Alosztálya körözési eljárást folytat. Továbbá a Győri Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja szintén elfogatóparancsot bocsátott ki Szalai András magyar állampolgár ellen orgazdaság bűntette, zsarolás bűntettének kísérlete és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt. Nevezett személy felkutatására tett intézkedések ezidáig eredményre nem vezettek, elfogása nem valósult meg. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 300 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki Szalai András felkutatását közvetlenül elősegítő olyan információval szolgált, ami az elfogását eredményezi. A rendőrség a nyomravezető szem

Razzia indul a magyar utakon: ezekre a sofőrökre vadásznak a rendőrök

A rendőrök 2022. augusztus 8-14. között fokozottan ellenőrzik a megengedett legnagyobb sebesség betartását Magyarország közútjain - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik. A rendőrség Magyarország egész területén fokozott sebességellenőrzést végez. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A monori vasútállomáson támadt 16 éves áldozatára két 23 éves fiatal

A monori vasútállomáson támadt áldozatára két 23 éves fiatal, a helyi rendőrök néhány óra alatt elfogták őket - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Gombán töltötte a napját barátnőjével egy 16 éves budapesti fiú 2022. augusztus 3-án. Kora este a monori vasútállomásra ment, ahol a hazafelé induló vonatra várva, egyszer csak két ismeretlen férfi lépett oda hozzá. Záporoztatták felé kérdéseiket és felszólításaikat, fenyegették a tinédzsert, miközben értékeit követelték. A sértett félelmében odaadta támadóinak a nála lévő 2000 forintot és a mobiltelefonját, a két férfi azzal távozott a helyszínről. A monori nyomozók a tudomásukra jutott információk birtokában indultak a két férfi nyomába, néhány órával később egyikük, a gombai D. Arnold kezén kattant a bilincs, F. Tiborért monori tartózkodási helyére mentek, lakásán előkerült a zsákmányolt okostelefon - lefoglalták. Előállításukat kihallgatásuk követte. Egybehangzóan tagadták bűnösségüket, a 23 éves F. Tibor panasszal élt a gyanúsí

Eltűnt Rituper Dávid, a 14 éves fiút július 11-én látták utoljára

A rendőrök a lakosság segítségét kérik. A Bonyhádi Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Rituper Dávid eltűnése kapcsán. A 14 éves fiú, aki a kétyi Gyermekotthon gondozottja 2022. július 11-én engedély nélkül távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen, életjelet nem ad magáról. A képen látható Rituper Dávid körülbelül 165 centiméter magas, vékony testalkatú, barna rövid hajú, barna szemű, jobb keze mutató ujja amputált. Eltűnéskori ruházata nem ismert. A bonyhádi rendőrök kérik, hogy aki a keresett személy jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Bonyhádi Rendőrkapitányságon, hívja a 0674550-950-es számot, vagy tegyen bejelentést – akár névtelensége megőrzése mellett – a 0680555111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Száguldozva menekült a rendőrök elől az embercsempész, nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Gyorsan hajtott a Cegléd, Pesti úton egy teherautó, a sebességmérést végző rendőrök e miatt akarták megállítani. A sofőr azonban gázt adott és egyre nagyobb fokozatra kapcsolva menekült. A rendőrök követték a rendőri intézkedés elől a 4-es főúton száguldó teherautót. Pilis térségében elvesztette uralmát járműve felett és az útpadkára sodródva megállt. Amikor a rendőrök közelebb értek gázt adott és nekiütközve az egyik szolgálati autónak ismét menekülőre fogta - rendőr nem sérült. A 4. számú főúton nagy sebességgel haladt a főváros felé, amikor a 29-es kilométerszelvényben, egy körforgalomból kihajtva újra elvesztette uralmát a jármű felett és az árokba csapódott. A teherautó 49 éves, budapesti sofőrjét elfogták, a raktér