Jogosítvány nélkül okozott balesetet, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott

A kiskunhalasi rendőrök pár órán belül elfogták a 26 éves férfit. A nyomozást a napokban lezárták, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Bevásárolni tartott Kiskunhalason egy fiatal pár egyikük 13 éves öccsével, amikor egy kereszteződésben oldalról beléjük csapódott egy autó. A balesetet az okozta, hogy a balról közlekedő jármű figyelmen kívül hagyta a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát. A szabályosan közlekedők még fel sem tudtak ocsúdni a történtekből, amikor a baleset okozója már elhajtott a helyszínről. Az ütközésben a hátul ülő gyermek könnyű sérüléseket szenvedett. A cserbenhagyó szerencsétlenségére elhagyta a rendszámtábláját a helyszínen, mely alapján a rendőrök azonnal beazonosították és pár órán belül el is fogták a sofőrt.

A 26 éves férfit segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt hallgatták ki, aminek során beismerte bűnösségét. A gyanúsított azt is elmondta, hogy azért hajtott el a helyszínről, mert nem volt vezetői engedélye és megijedt a következményektől. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság egyenruhásai engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást folytattak, a bűncselekmény vizsgálatát pedig a napokban befejezték, és az iratokat megküldték az illetékes ügyészség részére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !