Ismerőse bankszámlájáról erőszak alkalmazásával utalt át a saját maga részére több százezer forintot

A miskolci rendőrök elfogták azt a férfit, aki az ismerőse bankszámlájáról - először tévedésbe ejtéssel, majd a második alkalommal erőszak alkalmazásával - utalt át a saját maga részére több százezer forintot - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Rablás és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 22 éves helyi férfival szemben. Az első alkalommal az elkövető 2022. július 7-én 11 óra körül egy miskolci hétvégi házban használta ki ismerőse figyelmetlenségét. A 74 éves sértett a fiatalembert megkérte, hogy állítsa be a mobiltelefonján az aktuális időt, és miközben nyomkodta a készüléket megkérdezte az asszonytól, hogy mikor született. Majd később, amikor a nő megnézte a netbank egyenlegét észlelte, hogy a férfi átutalt magának több százezer forintot a számlájáról.

A következő napon reggel a fiatalember ismét kérte az ismerősétől, hogy adja át a telefonját, melynek azonban az asszony már nem tett eleget, ezért fojtogatni kezdte őt, és a megszerzett telefon segítségével ismét átutalt magának több százezer forintot, majd távozott a lakásból.

A rendőrségi bejelentést követően a nyomozók az adatgyűjtésüket követően elrendelték a férfi körözését is, akit a járőrök két napon belül elfogtak, és a Miskolci Rendőrkapitányságra előállítottak.

A rendőrök az elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe is vették.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !