Keresés ebben a blogban

Illegális valutázót raboltak ki Zala megyében

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyását indítványozta azon vádlottak büntetőügyében, akik egy valutázással foglalkozó sértettet kiraboltak.

A sértett egy Zala megyei városban illegális valutaváltással foglalkozott, ezért 2019-ben büntetőeljárás indult ellene. Az eljárásról a vádlott a médiából szerzett tudomást, és két társával - akik közül egyik a sértettet és szokásait ismerte - elhatározta, hogy a sértett pénzét megszerzik. 2019. július 25-én a vádlott és egyik társa egy korábban ellopott rendszámmal felszerelt gépkocsival a sértett gépkocsija elé hajtottak, majd „állj, rendőrség” felkiáltással a sértetthez léptek, aki futva menekülni kezdett. A vádlott a sértettet utolérve egy kapualjba húzta, ahol dulakodást követően a sértett mintegy 4 millió forintot tartalmazó táskáját a földre ejtve elmenekült. A vádlottak a megszerzett pénzt egymás között felosztották.

Az elsőfokon eljárt Zalaegerszegi Törvényszék a 2022. márciusában hozott ítéletével a vádlottat rablás és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 7 év szabadságvesztésre ítélte. Társaira bűnsegédként elkövetett rablás bűntette miatt 4 év, illetve 3 év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki.

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem felmentés, illetve enyhítés iránt fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !