Ezúttal rablás miatt került rács mögé a különös visszaeső 23 éves nógrádi nő

A Salgótarjáni Járási Ügyészség rablás bűntette és okirattal visszaélés miatt indítványozta annak a 23 éves nőnek a letartóztatását, aki a lakókörnyezetében élő idős sértett sérelmére követett el bűncselekményt - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség.

A fiatal nő 2022. július 9-én délelőtt Nemti községben egy idős férfi családi házához ment azért, hogy pénzt kérjen kölcsön. A kerítést átmászva ment be az udvarra, majd a bejárati ajtón dörömbölve kért pénzt az idős férfitől.

A sértett az ingatlan elhagyására szólította fel, ő azonban a 80 éves, a bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes sértettel együtt belökte az ingatlan bejárati ajtaját.

A férfi megpróbálta a lakásból eltávolítani, de a nő a szobában talált porszívócsővel megütötte őt, majd a táskáját a benne lévő pénztárcával, 8.000.- forint készpénzzel és az okirataival együtt magához vette, majd elfutott.

A nőt a nyomozó hatóság minősített rablás bűntette és okirattal visszaélés miatt hallgatta ki gyanúsítottként. A gyanúsított fiatal kora ellenére többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősül. Legutóbb 2021 áprilisában szabadult börtönbüntetésből, ellene jelenleg is több eljárás folyik, a bíróság előtt is. Az ügyészség ezért a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatását, amit a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája el is rendelt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !