Csomagautomatákat tört fel sorozatosan egy 35 éves férfi

A kispesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki csomagautomatákat tört fel sorozatosan.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság beosztottai azonosították, majd 2022. június 28-án elfogták azt a 35 éves férfit, aki 2022 februárjában Gyálon próbálkozott hat csomagautomata felfeszítésével, de azok üresek voltak. Ezután Herceghalmon tört fel egy csomagküldő szekrényt, amiből egy mobiltelefont vitt el.

K. Tibor miután sikerrel járt, 2022 áprilisában egy XI. kerületi automatát rongált meg, majd abból négy telefont és egy fülhallgatót lopott el. A szekrények feltörését folytatta Pesterzsébeten és Budafokon; három automatából műszaki cikkeket tulajdonított el.

A férfi a találomra kiszemelt szekrényeken kívül más módszert is használt; hamis adatokkal rendelt különböző termékeket utánvételi fizetéssel az általa megjelölt csomagautomatákba, amiket megfigyelt. Miután a futár a szekrényben elhelyezte az árukat, egyszerűen feltörte az ajtókat és kivette belőle a küldött dolgokat. Ezzel a módszerrel Kispesten két alkalommal okozott kárt.

K. Tibor utolsó alkalommal Szigetszentmiklóson próbálkozott, azonban a feltörés pillanatában megzavartak, ezért elmenekült. A tolvaj a lopások alkalmával közel négymillió forint kárt okozott.

A BRFK XIX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a lopás bűntett miatt folytatott eljárásban a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !