Büntetés helyett életet mentettek a miskolci járőrök

Közúti ellenőrzést hajtottak végre a miskolci rendőrök a 3-as számú főúton, amikor telefonáló tehergépkocsi vezetőket állítottak meg, büntetés helyett életet mentettek a járőrök.

A Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai 2022. július 22-én közúti ellenőrzést hajtottak végre az 3-as számú főúton. A járőrök 17 óra 5 perckor Nyékládháza és Emőd közötti útszakaszon két egymásután közlekedő tehergépkocsira figyeltek fel, amelyeknek vezetői telefonáltak. A rendőrök megállították a járműveket, hogy ellenőrzés alá vonják a sofőröket.

Az intézkedés során világossá vált, hogy az egyik sofőrt menetközben megcsípte egy méh, és allergiás reakciók jelentkeztek nála. Az apa, aki elől ment telefonon próbálta meg az úton tartani a fiát. A rendőrök azonnal a szolgálati gépjárműbe ültették a fiatalembert, majd megkülönböztető jelzéssel Nyékládházára vitték az egyre hevesebb allergiás tüneteket mutató férfit. Az orvosi rendelőben az ellenszer beadását követően a sofőr jobban lett, majd a rendőrök visszavitték az édesapjához, aki a rendőröknek megköszönte, hogy megmentették a fia életét.

Részlet a rendőri jelentésből: „A két személy által elkövetett szabálysértés miatt az ügy körülményeire való tekintettel sem helyszínbírságot, sem szabálysértési feljelentést nem teszek”.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !