Bozótvágóval rabolta ki idős áldozatát, 770 forintot zsákmányolt

A biharkeresztesi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát - közölte a  Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy idős férfit kiraboltak a berekböszörményi otthonában. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek és meghallgatták a sértetett. Egy ismeretlen fiatalról számolt be, aki egy bozótvágóval a kezében pénzt követelt tőle. Mindössze 770 forint készpénzt adott át támadójának, aki ezt követően sietve távozott az ingatlanból.

A rendőrök részletes adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként pár órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt. A 15 éves helyi lakost otthonában elfogták, majd előállították és gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették.

A fiatal részletes beismerő vallomást tett, továbbá átadta a nyomozóknak a zsákmányolt 770 forintot és megmutatta hova rejtette a bozótvágót a bűncselekmény elkövetése után.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrse felfegyverkezve elkövetett rablás és magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !