Betörtek több nyíregyházi ingatlanba, amelyekből közel ötmillió forint értékben loptak

A háromfős társaság egyik tagja már a rendőrök őrizetében van, társai ellen elfogatóparancsot adtak ki - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást három nyíregyházi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfiak 2022. május 30-án és július 17-én betörtek több nyíregyházi ingatlanba, amelyekből közel ötmillió forint értékben rézvezetékeket, mezőgazdasági gépeket, szerszámgépeket és építőanyagokat tulajdonítottak el.

A nyíregyházi nyomozók egyiküket, J. M. 23 éves nyíregyházi lakost 2022. július 30-án éjszaka Nyíregyházán elfogták, miután társaival egy lakóház előtt parkoló kamionból közel száz liter üzemanyagot lopott el. Két társának sikerült elmenekülnie, jelenleg is szökésben vannak, ellenük elfogatóparancsot adtak ki.


J. M.-et a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A rendőrök a korábban eltulajdonított tárgyak jelentős részét az egyik elkövetőhöz köthető ingatlanban lefoglalták, és vizsgálják, hogy működésükhöz köthető-e további vagyon elleni bűncselekmények elkövetése.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !