Keresés ebben a blogban

Az ötmillió forintos kábítószeres keksz története

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves nő és egy 27 éves férfi ellen zsarolás bűntettének kísérlete miatt, akik a sértett férfitól először 5 millió, majd 2 millió forint megfizetését követelték arra hivatkozással, hogy ha ezt nem teszi meg, a nő vádlott rendőrségi kihallgatása során feltárja, hogy a sértett kábítószer tartalmú kekszeket adott át a részére.  

A vádirat szerint az ominózus napon, az éjszakai órákban a nő vádlott az apja tulajdonában lévő sárospataki családi házban tartózkodott a sértett férfival, és a férfi által hozott kábítószert tartalmazó kekszeket fogyasztott, amelyre alkoholt ivott, és ennek következtében rosszul lett. Mentőt akart hívni, de a sértett kérlelte, hogy megtesz bármit, csak ne hívja ki a mentőket, mert attól tartott, hogy annak következtében rendőrségi intézkedésre is sor kerülhet.

A nő telefonon tájékoztatta férfi vádlott-társát, aki a nő állapotáról értesítette a mentőszolgálatot, a nőt kórházba szállították, ahol infúziós kezelést kapott.

A nő már a kórházi kezelés során a telefonjáról írásos üzeneteket küldött a sértettnek, hogy azonnal 5 millió forintot utaljon át a számlájára, ellenkező esetben rendőrségi feljelentést tesz ellene. Azzal is fenyegette - valótlanul - a sértettet , hogy már négy rendőr volt bent nála, de még nem tudták kihallgatni, és ha vallomást tesz, 10 évre börtönbe kerül.

A sértett közölte, hogy neki nincs ennyi pénze, ekkor a nő 2 millió forintot követelt. A nő a vádlott-társát is rábeszélte arra, hogy segítsen a pénzösszeg megszerzésében, így az többször telefonon hívta a sértettet, közölve, hogy fizesse meg a 2 millió forintot akár úgy is, hogy kölcsön kér, valamint azt is mondta, hogy a nő már bujkál a rendőrök elől és ez a sértett utolsó esélye, hogy ne kerüljön börtönbe.

A sértettben a fenyegetések komoly félelmet keltettek, de anyagi helyzete okán semmit nem tudott fizetni.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !