Autóbuszon késsel akart gyerekeket kirabolni egy kunszentmártoni férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy kunszentmártoni férfi ellen, aki egy menetrendszerinti autóbuszon cigarettát kérve késeléssel fenyegetett meg egy gyermeket, majd a kecskeméti autóbusz pályaudvaron egy másik kiskorútól ugyancsak az értékeit akarta elrabolni. A vádlottnak ezen felül négy ittas járművezetésért is felelnie kell.

A vádirat szerint egy kunszentmártoni férfi 2022 januárjában a lakóhelyén felszállt egy Budapest felé közlekedő autóbusz járatra. Az elkövető a buszra szállása előtt több szem nyugtatót vett be és arra alkoholt fogyasztott. Az utazás során megszólította a kiskorú sértettet és tőle cigarettát kért. Mivel azt sem a sértettől, sem a többi utastól nem kapott, újra a gyermekhez lépett. Zsebéből elővette és kinyitotta a rugós kését és megfenyegette a sértettet, hogy vagy ad neki cigit vagy megszúrja őt és a többi utast is. Mivel cigarettát ekkor sem kapott, a rabló a kést több alkalommal belevágta az előtte lévő ülés fejtámlájába, azt több helyen kivágta, végül a kést eltette.

A férfi a kecskeméti pár perces megálló során követte a buszról szintén ekkor leszálló két kiskorút, akiket először arra kért, hogy vegyenek neki cigarettát. Miután a gyerekek megtagadták a kérést, a vádlott a kezét a kést rejtő zsebébe tette és felszólította egyiküket értékei átadására. A sértett a követelésnek nem tett eleget és otthagyta a vádlottat, aki ezután visszaszállt a buszba. A férfit Budapestre érkezésekor a rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott 2021 nyarán Kunszentmártonban, három hét alatt négy esetben is ittas állapotban vezetett - egyszer egy segédmotor-kerékpárt, háromszor pedig személyautót. Az utolsó alkalommal a súlyosan ittas férfi az elindulást követően az autóval lesodródott az útról és egy ház oldalába csapódott.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével, valamint ittas járművezetés vétségével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását és a járművezetéstől való végleges eltiltását indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !