A rendőrség nyomozást indított a Dunába fulladt 11 éves kisfiú szülei ellen

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt indított nyomozást a gyermek szülei ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2022. július 26-án 16 óra 20 perc körül három testvér fürdött a Dunában a III. kerületi Slachta Margit rakparton, az Aquincum Hotel magasságában, azonban a legidősebb testvér, egy 11 éves fiú a vízben elmerült. Testvérei – egy tíz éves fiú és a kilenc éves húga – azonnal segítségért rohantak; amikor az úttesten átszaladó gyerekek közül a kisfiút elütötte egy motorkerékpár.

A tízéves kisfiú az elsődleges adatok szerint könnyű sérülést szenvedett, a mentők kórházba vitték.

A gyerekek a baleset után elmondták, hogy a testvérük korábban a Dunában elmerült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei és a katasztrófavédelem munkatársai azonnal keresni kezdték a gyereket, emiatt a Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Mozaik utca között mindkét irányban lezárták.  A katasztrófavédelem búvárai 20 óra 42 perckor a Tímár utca magasságában találták meg a gyermek holttestét a Dunában.  

A tragédiával kapcsolatosan – tekintettel arra, hogy a gyerekek felügyelet nélkül voltak - felmerült a bűncselekmény gyanúja, ezért a BRFK III. Kerületi Rendőrkapitányságán az óbudai nyomozók a gyermek édesapját és édesanyját kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !