2500 négyzetméter lángolt a XXII. kerületben (videó)

Tűz ütött ki egy raktár mögötti szabad területen mintegy kétezer-ötszáz négyzetméteren Budapest huszonkettedik kerületében, a Bányalég utcában, csütörtök este - számolt be Facebook-oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A helyszínre nagy erőkkel vonultak a főváros hivatásos tűzoltói. 

Mint írták, az egységek két vízsugárral egy közeli raktárépületet védtek meg a lángok átterjedésétől, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hat vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. A tűzben üres, tisztított műanyag tartályok égtek el, összesen négyszáz, egy köbméteres tartály és kétszáz hordó semmisült meg. A tűz az aljnövényzetre is átterjedt. A füst jellemzően fölfelé tört, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

A katasztrófavédelmi mobil labor a környező utcákban mérgező anyag lakosságra veszélyes koncentrációját nem mutatta ki a levegőben. Személyi sérülés nem történt, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !