Ukránokat vertek meg minden ok nélkül, egyikük életveszélyesen megsérült

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik ok és előzmény nélkül bántalmaztak két ukrán állampolgárságú sértettet.

A vádirati tényállás lényege szerint a két férfi és az ukrán sértettek együtt italoztak Tokodaltárón. Haza indultak, majd egy kivilágítatlan, sötét utcába érve az egyik vádlott ok és előzmény nélkül, hirtelen ököllel arcul ütötte az egyik ukrán férfit, aki ettől a földre zuhant és a feje az aszfalthoz csapódott. Ezt követően a másik vádlottal együtt többször megrúgták a földön fekvő sértettet. Az előzmény nélkül támadó férfi a másik ukrán férfit is ököllel arcul ütötte, aki szintén a földre esett.

Az elsőként bántalmazott sértettnek a rúgásoktól sérülése nem keletkezett, azonban az ökölütések következtében a fején életveszélyesen megsérült. A másik ukrán férfi a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A főügyészség a támadást kezdeményező férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése, a másik elkövetővel szemben garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.

A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a támadó férfival szemben fegyházbüntetést szabjon ki, továbbá tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, a társát felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és állapítsa meg, hogy pártfogó felügyelet alatt áll.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !