Ukrán férfiaknak nyújtottak segítséget abban, hogy a határellenőrzést megkerülve belépjenek Magyarország területére

A szabolcsi nyomozók kommandósok közreműködésével fogták el a gyanúsítottakat.

A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 37 éves és egy 35 éves szatmárcsekei lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy anyagi haszonszerzés érdekében ukrán állampolgárságú férfiaknak nyújtottak segítséget abban, hogy Ukrajnából jogellenesen, a határellenőrzést megkerülve belépjenek Magyarország területére. Az illegális migránsok gumicsónakokkal a Tisza folyón jutottak át magyar területre, céljuk Nyugat-Európa felé történő tovább utazás volt, amiben az eljárás alá vontak közreműködtek.

A szabolcsi nyomozók összehangolt rendőri intézkedés keretében, a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság és a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség munkatársainak, valamint a megyei rendőr-főkapitányság Jonatán Közterületi Bevetési Egységének bevonásával 2022. június 3-án a gyanúsítottakat lakóhelyeikről előállították.

Kihallgatásuk után a nyomozók őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az ügyészség indítványára a bíróság mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !