Ugrás a fő tartalomra

Ittasan egy autót akart elrabolni, majd a sértettet is magával vonszolva menekült

A Salgótarjáni Járási Ügyészség ügyeletes ügyészének indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte egy többszörös visszaeső férfinak a letartóztatását. A férfi Balassagyarmaton ittasan egy autót akart elrabolni, majd a sértettet is magával vonszolva menekült, később pedig balesetet okozott.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 26 éves férfi 2022. június 8-án, este, az egyik balassagyarmati áruház parkolójában odalépett a gépkocsija mellett álló sértetthez, aki a jármű motorját járva hagyta, és a nyitva lévő bal első ajtótól mintegy fél méter távolságra cigarettát szívott. A gyanúsított szó nélkül nagy erővel mellbe lökte, amitől a sértett hanyatt esett. Az elkövető ekkor beült a vezetőülésébe, közben a sértett felkelt a földről, és behajolt a járműbe, megpróbálta megakadályozni annak elvitelét.

A férfi azonban a jármű megtartása érdekében nagy sebességgel elindult, közvetlenül veszélyeztetve ezzel a ruhájába, illetve a gépkocsiba kapaszkodó sértett testi épségét. Mintegy 5-10 méter távolságon vonszolta magával a parkoló területén a sértettet, aki végül az aszfaltos felületre esett, és mindkét karján, bal lábán, illetve a hátán szenvedett sérüléseket.

Az elkövető a megsérült sértettet segítségnyújtás nélkül hátrahagyva Balassagyarmat városközpontja irányába indult, eközben a jármű felhajtott az útpadkára és egy bokron is áthajtott. A férfi nagy sebességgel a Rákóczi úti körforgalomig közlekedett, ahol hátulról belehajtott egy szabályosan közlekedő személygépkocsiba. Ekkor személyi sérülés ugyan nem történt, de a gyanúsított által vezetett jármű olyan mértékben megrongálódott, hogy az a további közlekedésre már nem volt alkalmas. Az ámokfutó ekkor anélkül, hogy meggyőződött volna róla, hogy a jármű vezetője vagy más megsérült vagy segítségnyújtásra szorul-e, gyalogosan távozott, de később elfogták.

A férfi már többször, többek között rablás miatt is volt büntetve, legutóbb tavasszal szabadult.

A mostani cselekménysorozata kapcsán öt bűncselekmény miatt is felelnie kell. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói rablás, közúti veszélyeztetés, cserbenhagyás, ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt hallgatták ki őt gyanúsítottként.

A férfit az ügyeletes ügyész indítványa nyomán a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a bűnismétlés veszélyére figyelemmel egy hónapra letartóztatta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Horrorbaleset - Az apa fejébe és mellkasába fúródtak a fűrészgépről lerepülő korong darabjai

Két év próbára bocsátotta tárgyalás kitűzése nélkül a Kiskunhalasi Járásbíróság jogerősen azt a férfit, aki apjával egy fűrészgépet készített, amely később az idősebb férfi halálát okozta. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivőjének szerdai tájékoztatása szerint a 25 éves tompai férfi és apja 2021 tavaszán épített egy villanymotoros körfűrészt. A házilag barkácsolt gépnek sem a fűrésztárcsája, sem az ékszíjhajtása nem volt ellátva védőburkolattal, illetve újraindítás elleni védelemmel. Az apa tavaly decemberben téglákat darabolt a fűrészgéppel, amikor annak vágókorongja eltört, és egyik darabja az orrnyerge, illetve homloka közé, a másik része pedig a mellkasába fúródott. Az idősebb férfi belehalt sérüléseibe. A férfi fiát a Kiskunhalasi Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt állította bíróság elé. Az ítélet jogerős. (MTI) KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Bűnpártolás miatt emeltek vádat egy volt rendőr ellen

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség vádat emelt a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsánál egy rendőr ellen, aki ismerősei védekezését segítette egy általa nyomozott büntetőügyben. A borsodi férfi egy helyi rendőrőrs körzeti megbízottjaként 2020 áprilisában került egy városi rendőrkapitányságon nyomozói beosztásába. A rendőr feladatai közé tartozott egy súlyos testi sértés bűntette miatt 2020 januárban indult büntetőügy nyomozása, amely szerint egy szórakozóhelyen bántalmaztak két férfit. A kamerafelvételek alapján csak azt lehetett megállapítani, hogy az egyik sértettet a szórakozóhely két biztonsági őre kivitte a hátsó bejáraton keresztül, a másik sértettet pedig egy civil ruhás személy kísérte ki, de a bántalmazás a biztonsági kamerák látószögén kívül történt. A rendőr kihallgatott egy tanút, aki közvetlenül látta a bántalmazást és fényképekről felismerte a biztonsági őröket, akik abban részt vettek. A vádirat szerint a rendőr 2020 május elején felhívta a szórakozóhely biztons

Csaknem tragédiával végződött egy járművét vezető nő kanyarban történő szabálytalan előzése

Tiszaújvárosban csaknem tragédiával végződött egy járművét vezető nő kanyarban történő szabálytalan előzése. A rendőrök szabálysértési eljárást folytattak le a vétkes sofőrrel szemben -  közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. Egy nő vezette autóját a tiszaújvárosi Szederkényi úton, amelynek során egy be nem látható útkanyarulatban szabálytalan előzést hajtott végre. Ennek során egy vele szemben szabályosan közlekedő autós csak úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy egy bekötőútra húzódott le. A veszélyes manővert egy térfigyelő kamera rögzítette. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése szabálysértés elkövetése miatt a szabálytalanul közlekedő sofőrt 20.000 forint pénzbírsággal sújtotta, továbbá öt hónap időtartamra eltiltotta a közúti járművezetéstől. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Egy magas, kövér testalkatú, szakállas férfit keresnek a rendőrök, de nem a Mikulást

A rendőrök a lakosság segítségét kérik a fotón látható férfi azonosításához. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság lopás vétség gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen személlyel szemben. A nyomozás adatai szerint az elkövető 2022. június 23-án 11 óra 35 perc körüli időben Székesfehérváron, a Színház utcából - lakatlevágás módszerével - eltulajdonított egy lezárt állapotú, sárga színű férfi kerékpárt. A feltételezett elkövetőről kamerafelvétel készült, amely alapján a férfi 60 év körüli, hozzávetőleg 160-175 centiméter magas, kövér testalkatú, szakállat visel. A férfi a bűncselekmény elkövetésekor kék pólót, szürke mellényt, sötét rövidnadrágot, fekete hátizsákot, baseball sapkát és szemüveget viselt. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki a felvételeken látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a rendőrkapitányságon, vagy tegyen bejelentést a

Felismeri? - Lopás miatt keresik a rendőrök ezt a férfit

A nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához. A Győri Rendőrkapitányság lopás bűntette megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján, a képeken látható ismeretlen férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2022. június 13-án 9 óra körül Győrben, a Gerence utcában lévő áruházból egy pénztárcát tulajdonított el. A rendőrség kéri, hogy aki a képeken látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (9024 Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !