Lövöldözés történt az áruházi parkolóban Kiskunfélegyházán

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy férfit. Az elkövető egy hangfal eladás kapcsán barátja korábbi haragosaival futott össze, majd félelmükben, hogy bántalmazni fogják őket, barátjával együtt autóba pattantak és a kesztyűtartóból elővett gáz-riasztó fegyverrel a lehúzott ablakból vaktában 6 lövést adott le.

A vád szerint a fegyverneki férfi idén március 14-re virradó éjszaka egy barátja társaságában Kiskunfélegyházán, egy áruház parkolójában találkozott négy másik személlyel, akiknek egy hangfalat akartak értékesíteni. A hangfal ügyében nem tudtak megegyezni, ráadásul a vádlott barátja a vevőjelölt társaságában lévő személyek között több régebbi haragosát vélte felfedezni, ezért megijedtek, hogy bántalmazni fogják őket.

Az üzleti megbeszélést félbehagyva mindketten autóba pattantak és elindultak a helyszínről. Az utasülésen ülő vádlott attól tartva, hogy a másik társaság utánuk indul, a gépkocsi kesztyűtartójából elővett egy gáz-riasztó pisztolyt és azzal a lehúzott ablakból vaktában 6 lövést adott le, majd nagy sebességgel elhajtottak.

A vevőjelölt és a barátai a leadott lövésektől megrémültek és értesítették a kiskunfélegyházi rendőröket.

A vádlott fegyvernek látszó tárggyal megvalósított, kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat vagy megbotránkozást keltsen.

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében kezdeményezte a lövöldöző férfi felelősségre vonását és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt tegnap bíróság elé állította. A Kiskunfélegyházi Járásbíróság a büntetlen előéletű férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !