Kölcsönautóval, ittasan okozott balesetet egy salgótarjáni férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy salgótarjáni férfival szemben. Az elkövető több napig tartó ivás után autóba ült, balesetet okozott, majd a helyszínről egy kocsmába ment, ahol folytatta az italozást.

A vád szerint a 49 éves férfi az előző napi italozást folytatva – délelőtt újra leittasodott, majd dél körül az adásvétel előtti kipróbálás céljából nála lévő autóval elindult salgótarjáni otthonából. Útközben néhány további ital erejéig megállt egy presszóban, majd újra a volán mögé ült.  Ittassága miatt ekkor már balesetet okozott: a menetiránya szerinti jobb útpadkára hajtott, onnan átsodródott a bal oldalra, ahol az autóval félig a vízelvezető árokba borult. A férfi kiszállt a járműből, visszagyalogolt a presszóba, ahol újabb szeszesitalokat ivott meg – a rendőrség járőrei innen állították elő.

A baleset következtében egy lakóház kerítésének vasbeton oszlopa kitört, és a kerítés melletti dísznövények is megsemmisültek.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a férfival szemben a Salgótarjáni Járásbíróság szabjon ki felfüggesztett fogházbüntetést és tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint kötelezze az 85.933 forint bűnügyi költség megfizetésére is.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !