Késve indult a busz, ezért meglökött egy buszsofőrt (videó)

A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki rátámadt egy buszsofőrre, mivel őt tartotta felelősnek az egyik busz késlekedése miatt.

Az 50 éves férfi 2022 februárjában ittas állapotban várakozott a kaposvári buszpályaudvaron. A férfi arra lett figyelmes, hogy az egyik helyijáratos autóbusz – amelyikkel ő is utazni szeretett volna – a menetrend szerinti időpontban nem állt be az induló oldalra, mivel annak vezetője még egy másik buszsofőrrel beszélgetett. A vádlott ettől rendkívül indulatossá vált, ezért később hangosan kiabálva számon kérte ezt a sofőrt, hogy miért tartotta fel a buszjáratát, majd őt egyszer meglökte.

A helyszínre érkező járőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a vádlottat, akinek a cselekménye – mivel a buszsofőr közfeladatot ellátó személynek minősül – egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.  

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Az eseményeket a buszpályaudvar biztonsági kamerája rögzítette.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !