Kalapáccsal támadt nagyapjára a 16 éves fiú, mert nem találta a korábban vásárolt marihuánát

A Debreceni Járási Ügyészség minősített zsarolás bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatallal szemben, aki eltűnt kábítószer miatt fenyegette meg hozzátartozóját.

A 16 éves vádlott 2008 évtől a nagyszüleinél nevelkedett Komádiban. 2022. március 6-án, délután, a fiú a ruhái közt kereste a korábban vett marihuánát, de nem találta. Ettől ideges lett, kiabálva kérdőre vonta nagyapját, aki nem tudta, hogy mit keres a fiú. Az eltűnésért a fiú a sértettet okolta, ezért dühében felvett a konyhában egy kalapácsot, majd a sértettel indulatosan közölte, hogy a csomag sokba került, majd felszólította a nagyapját, hogy adjon át 5.000 forintot. A férfi közölte, hogy nincs pénze, ezért a vádlott egyre agresszívabb lett, földre dobta a kalapácsot, majd magához vett egy 13 cm pengehosszúságú csontozókést. A fiatal a késsel hadonászott és megfenyegette a sértettet, hogy leszúrja, ha nem adja oda a pénzt.

A hangzavarra felfigyelt a sértett házban tartózkodó fia, akitől a sértett gyorsan kért 5.000 forintot és azt átadta a fiatalkorúnak. Ezt követően a fiatal távozott a lakásból.

A vádlott 5.000 forint kárt okozott, amely részben megtérült, mert a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás során lefoglaltak tőle közel 3.000 forintot.

A bűncselekmény elkövetését részben beismerő, jelenleg is letartóztatásban lévő fiatalkorúval szemben a Debreceni Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség javítóintézeti nevelés kiszabását, valamint a meg nem térült pénzösszeg erejéig vagyonelkobzás elrendelését indítványozta. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !