„Azt hittem csak akkor bűncselekmény, ha szexuális kapcsolatot létesítek vele”

Álnéven ismerkedett meg egy kiskorú lánnyal és meztelen fényképeket kért tőle a gyanú szerint az a 26 éves férfi, akivel szemben most fejezték be az eljárást a szentendrei rendőrök. A sosem látott, online ismerős teljesítette a kérést.

A nógrádszakáli férfi 2020 áprilisában az egyik közösségi portálon, álnéven regisztrálva megismerkedett egy kiskorú lánnyal. Beszélgetéseik egyre inkább szexuális tartalmúvá alakultak. A férfi tehetséges meggyőző taktikájának köszönhetően többször kért 14 éves ismerősétől meztelen képeket, amiért aztán sajátját küldte cserébe.

A rendőröknek a kamu profil sem jelentett akadályt, azonosították a 26 éves nógrádszakáli férfit, akit 2020. április 29-én reggel otthonában elfogtak.

A férfi mindent beismert, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Vallotta, hogy valóban kért a kiskamasztól intim képeket, azt sem tagadta, hogy többször is küldtek hasonlókat egymásnak. Tettét megbánta, állítása szerint nem tudta, hogy ezzel bűncselekményt követ el. Azt hitte, csak az törvénytelen, ha szexuális kapcsolatot is létesít a kiskorúval.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfivel szemben gyermekpornográfia bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !