Apa-fia "vállalkozás" Kiskunmajsán - Marihuána, amfetamin és potencianövelő értékesítésből egészítették ki a jövedelmüket

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem, lopás és gyógyszerhamisítás miatt emelt vádat azzal a fogyasztóból kereskedővé vált férfival szemben, aki előbb Hollandiából beszerzett kábítószert értékesített, majd fiával együtt több helyszínen nagy tételben maga is kender termesztésbe fogott, hogy jövedelmét közel két éven át így egészítse ki.

A vádirat szerint a kiskunmajsai férfi 2019 elejétől fogyasztott kábítószert. Röviddel ezután elhatározta, hogy jövedelmét ecstasy és marihuána értékesítéséből fogja kiegészíteni. Egy kiskunmajsai tanyához álnéven postaládát és postacímet intézett, ahova eleinte Hollandiából rendelt továbbértékesítési céllal amfetamin tartalmú tablettákat, porokat és folyadékot. A NAV Repülőtéri Igazgatósága vámellenőrzés során lefoglalta a küldeményeket, amelyek összes kábítószer hatóanyagtartalma a jelentős mennyiség alsó határának 5,2-szerese volt.

A férfi bűnös tevékenységéhez 2020 nyarán a fia is csatlakozott, közösen megvásároltak egy pincét, majd annak belső helyiségét leszigetelve félig automatizált termesztő rendszert alakítottak ki. A kendernövények hatékony termesztését biztosító elektromos áramot a fogyasztásmérő berendezés kikerülésével, szabálytalan leágazás kialakításával vételezték. A vádlottak a feladatokat egymás között megosztották: a növényi egyedek csíráztatását az apa a saját lakásában végezte, míg a pincébe áthelyezett növényi egyedek fejlettségét később már együtt ellenőrizték. A marihuánát az apa Kiskunmajsán, fia Szegeden értékesítette, ennek során a fogyasztókkal konspiráltan, „virágnyelven” kommunikáltak. A kiskunhalasi rendőrök a kifejlett, virágzó kannabisz növények, valamint amfetamin tabletták és porok mellett az apa lakásán potenciazavar kezelésére szolgáló, Magyarországon nem engedélyezett gyógyszereket is nagy mennyiségben lefoglaltak.

Az ügyészség a különös visszaeső apát jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette mellett gyógyszerhamisítás és lopás bűntettével vádolja, míg fiának bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kell felelnie. Az ügyészség velük szemben fegyházbüntetés kiszabására, továbbá vagyonelkobzásra tett indítványt. Bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !