A rendőrök jelzését figyelmen kívül hagyva elhajtott, majd kocsijából kiugorva gyalog próbált meg menekülni (videó)

Az angyalföldi rendőrök a közlekedésfelügyelettel tartottak közös ellenőrzést a főváros XIII. kerületében. Egy éjszaka alatt öt engedély nélkül átalakított autót és több más szabálytalanságot találtak, valamint elfogtak egy futva menekülni próbáló, jogosítvány nélkül közlekedő autóst.

A XIII. kerület forgalmas útjain, köztük kiemelten a Váci úton tartottak közlekedésbiztonsági ellenőrzést 2022. június 3-án éjjel a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei és Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedés Felügyeleti Főosztályának munkatársai.

Az egyenruhások egy-egy közigazgatási bírságot szabtak ki tilos jelzésen történő áthaladás és kötelező haladási irány be nem tartása miatt. Bevonták öt engedély nélkül átalakított autó forgalmi engedélyét, vezetőik ellen szabálysértési feljelentést  tettek. Szabálysértési eljárás indult még egy forgalomból kivont járművet vezető autós, valamint egy jogosítvány nélkül közlekedő sofőr ellen - utóbbit elő is állították a rendőrkapitányságra. 

Egy gépkocsivezető a rendőrök jelzését figyelmen kívül hagyva elhajtott, majd kocsijából kiugorva gyalog próbált meg menekülni, de a rendőrök elfogták. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt is előállították. Autójáról megállapították, hogy azt engedély nélkül alakították át, ezért a forgalmi engedélyt bevonták.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !