Tetten értek egy betörőt és több embert elfogtak a budapesti rendőrök egy belvárosi akcióban

Több embert elfogtak hétvégén Budapesten, belvárosi szórakozóhelyek környékén tartott rendőrségi akció során. Egy étteremben tetten értek egy betörőt, aki ellen három körözés volt érvényben - közölte a rendőrség hétfő délután az MTI-vel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a Készenléti Rendőrséggel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival, valamint Belváros-Lipótváros Önkormányzatával, és a Budapesti Közlekedési Központtal együttműködve tartottak komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést a belvárosi szórakozóhelyek környékén.

A főváros V., VI. és VII. kerületében tartott ellenőrzés péntek este kezdődött és másnap hajnalig tartott. Az intézkedő rendőrök ezúttal elsősorban a közterületek és a közlekedés biztonságára koncentráltak, így főként a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a lopások, a garázda jellegű, erőszakos bűncselekmények, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, illetve az ittas, bódult járművezetők, a másokra veszélyt jelentő közlekedők kiszűrésére is.

Az éjszaka 521 ember igazoltattak és 271 járművel szemben intézkedtek a hatóságok. A rendőrök kilenc embert fogtak el kábítószer birtoklása, ittas járművezetés, az eltiltás hatálya alatt történő járművezetés, valamint bírósági és szabálysértési körözések miatt. Három embert állították elő szabálysértés továbbfolytatása, valamint ittas vezetés gyanúja miatt. Két ittas fiatalkorúhoz a "biztonsági intézkedés keretében" mentőt hívtak.

Egy V. kerületi étteremben tetten értek egy betörőt. Az üzletvezető hajnalban hívta a rendőröket, mert a vendéglő kameráin keresztül látta, hogy egy férfi kutat és pakol a kassza környékén. Az akcióban részt vevő V. kerületi körzeti megbízottak elfogták a 34 éves B. Pétert, aki akkor is egy üveg vodkát és a borravalót tartalmazó bögrét tartotta a kezében.

A férfi a rendőröknek először más adatait adta meg. Mint kiderült, azért, mert ellene három körözés volt érvényben egy szabálysértés, egy lopás és meg nem kezdett három éves börtönbüntetése miatt - ismertették.

A férfit előállították és lopás, közokirat-hamisítás, valamint hatóság félrevezetése vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vették és büntetés-végrehajtási intézetbe vitték a büntetése megkezdésére. A férfi érdemi vallomást nem tett - írták.

Közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, köztisztasági szabálysértés, csendháborítás és közterületen történő alkoholfogyasztás miatt hét feljelentést tettek.

Négy közigazgatási bírságot szabtak ki ittas vezetés és behajtani tilos tábla figyelmen kívül hagyása miatt. Továbbá tizenhárom ember helyszíni bírságot kapott biztosítás hiánya, közterületi alkoholfogyasztás, illetve jogosítvány vagy forgalmi engedély hiánya miatt.

Az ellenőrzött 236 járművezető közül hét szondáztatásánál volt pozitív eredmény.

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társszervekkel kiemelt fontosságúnak tartja a főváros belső kerületeinek biztonságát és a lakók nyugalmát, így a jövőben is számítani lehet hasonló jellegű ellenőrzésekre" - fogalmazott közleményében a rendőrség.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !