Testvére adatainak felhasználásával akart szabadulni a börtöntől

A Pécsi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy szigetvári férfi ellen, aki testvére adataival csináltatott magának személyi okmányokat azért, hogy mentesüljön a börtöntől.

A szigetvári férfit a Barcsi Járásbíróság 2020. október 19. napján 2 év 6 hó börtönre ítélte nem jogerősen. A férfi még aznap Pécsett, az egyik okmányirodában testvére személyi adatainak megadásával új személyi igazolványt, valamint vezetői engedélyt igényelt. Az ügyintéző a férfi helyszínen készített fényképét, valamint a nyilatkozata alapján testvére személyes adatait rögzítette, valamint nyilvántartásba vette azt is, hogy a férfi a korábban kibocsátott okmányokat elvesztette - olvasható a Baranya Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Néhány nappal később, a vádlott meghatalmazása alapján az okmányokat egy ismerőse vette át az okmányirodán.

Időközben a Barcsi Járásbíróság ítélete jogerőre emelkedett. Mivel a férfi nem vonult börtönbe, vele szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki. 2021. augusztásában a vádlott Szigetváron közlekedett gépkocsijával, mikor a rendőrök intézkedtek vele szemben. Ekkor megállapították, hogy az igazoltatott személy nem azonos az okmányokban rögzített személlyel, ezért őt előállították, majd az elfogatóparancs alapján börtönbe vitték.

A vádlott cselekménye többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettének a megállapítására alkalmas.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !