Rendszeresen szidalmazta, megalázta, felpofozta feleségét

Kapcsolati erőszak bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki rendszeresen szidalmazta, megalázta, felpofozta feleségét.

A vádirat szerint a férfi és a nő házassága 2020. őszre megromlott, gyakran veszekedtek. Ekkor a férj kiabált a feleségével, az esztergomi lakásukban a tárgyakat dobálta, a sértettet trágár szavakkal illette, becsületsértő módon szidalmazta. A házasfelek kapcsolata úgy elmérgesedett, hogy 2021. januárban két veszekedés során a férfi pofon ütötte a nőt.

A sértett 2021. április 4-én, a konyhában tésztát főzött, amikor a férfi ismét veszekedett vele, a tésztaszűrőt a forró tésztával együtt megragadta, és a nő arcához dobta azért, hogy megalázza. Ezt követően a felség már csak aludni járt haza a gyermekekkel a közös lakásba, napközben az édesanyjánál tartózkodott.

A férfi 2021. április 17-én is veszekedett a nővel, a lakás folyosóján a nyakánál és a karjánál megragadta, betolta a szobába, miközben követelte, hogy adja oda a telefonját, hogy annak tartalmát megnézhesse. A férfi kikapta a sértett telefonját a kezéből, majd azt földhöz vágta, emiatt a telefon képernyője összetört, majd jobb kézzel tenyérrel arcon ütötte a nőt. 

A sértett 2021. április 22-én gépkocsival érkezett haza. A férj a lakótömb előtt várta, és számon kérte, hogy miért nem érkezett haza korábban, majd szidta, és amint a sértett szállt ki a gépkocsiból, annak ajtaját rácsapta. A nő aznap az édesanyjánál aludt a gyermekekkel. Az elkövető 2021. április 24-én is szidalmazta a sértettet, aki a gyermekekkel a napot máshol töltötte. Este néhány holmiért mentek haza, ekkor a férj megint veszekedett, azzal fenyegette, hogy egy késsel kiszúrja a gépkocsi kerekeit, majd megragadta a nő a kabátjánál, és ki akarta lökni a lakásból.  

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !