Nehéz körülmények között élő tizennégy éves lányt kényszerített prostitúcióra

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy férfit, aki egy nehéz körülmények között élő tizennégy éves lányt prostitúcióra vett rá, majd az ebből szerzett jövedelem nagyobb részét felélte - tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

Lajkó Szilvia közölte, a táblabíróság emberkereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

A fiatal férfi 2012 júniusában élettársi kapcsolatot alakított ki a rendezetlen családi hátterű 14 éves sértettel, akit ezt követően a közös jobb élet ígéretével prostitúciós tevékenység folytatására vett rá. A kiskorú lány ebbe eleinte beleegyezett, később azonban már vonakodott, mert azzal szembesült, hogy a férfi az általa keresett pénzt nem a tervezett közös életükre fordítja, hanem a családjával éli fel. A férfi emiatt bántalmazta is a sértettet, aki ezért egészen 2015 augusztusáig folytatta a prostitúciós tevékenységet.

Az ügyben első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék a férfit három és fél év börtönbüntetésre ítélte. Az elsőfokú bíróság ítélete ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be súlyosítás érdekében, melynek az ítélőtábla helyt adott.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !