Nagy mennyiségű kábítószert vontak ki a forgalomból a hajdú-bihari rendőrök

A bűncselekménnyel kapcsolatban két férfi került letartóztatásba.

Egy 31 éves polgári lakost állítottak meg a rendőrök 2021 októberében Miskolcon, akiről kiderült, hogy eltiltás hatálya alatt vezetett. Az előállítása során kábítószert és új pszichoaktív anyagot is találtak nála, melyet elmondása szerint Polgáron szerzett be. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság a vele szemben folytatott eljárásban azonosította azt az 57 éves férfit, akitől a tiltott szereket vette - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság..

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2022. május 4-én egy összehangolt akció keretében a dílert is elfogták.

A büntetőeljárás során a nyomozók nagy mennyiségű kábítószert, ezernél is több tablettát, készpénzt, digitális mérlegeket, több száz önzáró tasakot és mobiltelefonokat foglaltak le. Az eddigi adatok szerint a tabletták között olyan gyógyszer is van, ami Magyarországon tiltottnak minősül.

A 31 éves férfit kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette, míg az 57 éves polgári lakost kábítószer-kereskedelem, valamint gyógyszerhamisítás bűntette miatt hallgatták ki a nyomozók. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya mindkét férfit őrizetbe vette, majd előterjesztést tett a letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2022. május 6-án elrendelt.

Fotó: police.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !