Különös visszaeső dílert tartóztattak le Nógrádban

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak a 45 éves férfinak a letartóztatását, aki több hónapon keresztül értékesített kábítószert ismerőseinek.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021 nyarától több ismerősének értékesített eddig ismeretlen forrásból származó metamfetamint. Ismerősei előzetes telefonos egyeztetés alapján jelentkeztek nála, és kiporciózott adagokban, készpénzért vették át tőle az anyagot.

Legutóbb május 3-án adott át egyik barátjának 3 gramm kábítószert, ekkor a nyomozó hatóság tagjai őt és a fogyasztót is tetten érték.

A férfi büntetett előéletű, korábban kábítószer kereskedelem miatt 5 év börtönbüntetésre ítélték, a mostani cselekményt így különös visszaesőként követte el, emiatt akár 12 évig terjedő szabadságvesztés várhat majd rá.

Az ügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását, megállapítva azt is, hogy enyhébb kényszerintézkedés nem tudná megakadályozni a bűncselekmény folytatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !