Játék bokszolásnak indult, testi sértés lett a vége

A Tatabányai Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki egy játékból indult bokszolás során úgy megütötte a sértettet, hogy emiatt a sértettnek súlyos szemüregkeretcsont sérülése keletkezett. 

A vádirat lényege szerint a vádlott és a sértett Tatabányán egy középület lépcsője alatti területen megállapodott abban, hogy játékból bokszolnak egymással úgy, hogy nem ütnek teljes erőből. A vádlott ezt a játékszabályt azonban nem tartotta be, a sértett fejét, hastájékát többször megütötte, miközben a sértett hátrált és védekezett. Ezután a sértett a vádlottat combon rúgta, mire a vádlott ököllel, erősen megütötte a sértett arcát, aki ettől a földre esett.

A sértettnek a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló szemüregkeretcsont törése keletkezett.

Az ügyészség a fiatalkorúval szemben súlyos testi sértés bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járásbíróságra és a vádiratban többek között indítványt tett arra, hogy a járásbíróság hosszabb időtartamra bocsássa próbára és rendelje el a pártfogó felügyeletét.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !