Ugrás a fő tartalomra

Iskolás fiúk próbáltak kirabolni hasonló korú gyerekeket Újpesten

Három gyerek hozzájuk hasonló korú gyerekeket próbált kirabolni a IV. kerületben. A fiatalkorúak ügyésze a 12 és 13 éves elkövetőkkel szemben javítóintézeti nevelést indítványoz, 11 éves társuk esetében azonban az eljárást - az életkora miatt - meg kellett szüntetni.

A vádirat szerint a két fiatalkorú vádlott - az elkövetéskor 12 és 13 éves fiúk - egy harmadik, az elkövetés idején 11 éves társukkal együtt egy IV. kerületi társasháznál támadott meg két 14 éves fiút. A vádlottak és gyermekkorú társuk odaléptek a társasház kapujában beszélgető két kiskorúhoz azért, hogy a mobiltelefonjaikat megszerezzék. A fiatal támadók először a pontos idő felől érdeklődtek, majd kötekedni kezdtek a sértettekkel. A sértettek tartottak a vádlottaktól és társuktól, ezért az egyikük a társasház kaputelefonjához lépett, mert a lépcsőházba akart bemenekülni. A 13 éves vádlott ezt megakadályozta úgy, hogy a kezével letakarta a kaputelefont és közben közölte is a sértettel, hogy nem mehet be a kapun. A sértett fiú ekkor hátrálni kezdett, próbált kitérni a 13 éves támadó elől, aki veréssel fenyegette.

Mindeközben a vádlott két társa a másik kiskorú sértettel kötekedett. Ennek során a 12 éves vádlott ököllel a sértett felé ütött, akinek azonban a kezével sikerült elhárítania a támadást. A gyermekkorú fiú ezután megrúgta a sértettet a térdhajlatánál. A megtámadott fiú ekkor menekülni kezdett, támadói utána futottak.

Ezt látva, a másik sértett is futni kezdett a barátja után. A vádlottak és társuk a sértetteket továbbra is követték, és őket veréssel fenyegették. Később az egyik sértettnek sikerült bemenekülnie egy élelmiszerboltba, ahol az eladó segítségét kérte, akivel együtt értesítették a rendőrséget. Mindeközben a másik sértettnek is sikerült elmenekülnie a támadók elől. A rendőrök még aznap elfogták a támadókat.

A fiatalkorú vádlottak életkora miatt kirendelt szakértők megállapították, hogy a 12 és a 13 éves fiú beszámítható és rendelkezik a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességgel. Az elkövetéskor még csak 11 éves társukkal szemben azonban az eljárást gyermekkor, mint büntethetőséget kizáró ok miatt meg kellett szüntetni.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a 12 és a 13 éves fiú ellen vádat emelt 2 rendbeli csoportosan elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt és azt indítványozta, hogy a bíróság javítóintézeti nevelést szabjon ki velük szemben.

A fiatalkorúval szemben kiszabott büntetés vagy alkalmazott intézkedés célja elsősorban az, hogy a fiatalkorú helyes irányba fejlődjön, és a társadalom hasznos tagjává váljon, erre tekintettel a fiatalkorú nevelését kell szem előtt tartani. Javítóintézeti nevelés akkor szabható ki, ha a fiatalkorú nevelése érdekében intézeti elhelyezése szükséges.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Eltűnt Rituper Dávid, a 14 éves fiút július 11-én látták utoljára

A rendőrök a lakosság segítségét kérik. A Bonyhádi Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Rituper Dávid eltűnése kapcsán. A 14 éves fiú, aki a kétyi Gyermekotthon gondozottja 2022. július 11-én engedély nélkül távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen, életjelet nem ad magáról. A képen látható Rituper Dávid körülbelül 165 centiméter magas, vékony testalkatú, barna rövid hajú, barna szemű, jobb keze mutató ujja amputált. Eltűnéskori ruházata nem ismert. A bonyhádi rendőrök kérik, hogy aki a keresett személy jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Bonyhádi Rendőrkapitányságon, hívja a 0674550-950-es számot, vagy tegyen bejelentést – akár névtelensége megőrzése mellett – a 0680555111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A rendőrség 300 000 forintot fizet annak, aki olyan információval szolgál, ami Szalai András elfogását eredményezi

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 300 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Szalai András elfogásának elősegítése érdekében. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Életvédelmi Alosztálya körözési eljárást folytat. Továbbá a Győri Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja szintén elfogatóparancsot bocsátott ki Szalai András magyar állampolgár ellen orgazdaság bűntette, zsarolás bűntettének kísérlete és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt. Nevezett személy felkutatására tett intézkedések ezidáig eredményre nem vezettek, elfogása nem valósult meg. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 300 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki Szalai András felkutatását közvetlenül elősegítő olyan információval szolgált, ami az elfogását eredményezi. A rendőrség a nyomravezető szem

Brutális dolgot művelt különélő feleségével a feldühödött férj

A szolnoki rendőrök vetettek véget a különélő férj ámokfutásának, aki volt párját késsel fenyegetve korlátozta személyi szabadságában. Most őrizetben várja a bíróság döntését a saját személyi szabadságáról. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy szolnoki lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint az 56 éves férfi 2022. augusztus 11-én 11 óra körül az egyik szolnoki bevásárló központban odament a tőle különélő feleségéhez és annak barátjához, majd egy tíz centiméter pengehosszúságú kést vett elő. A férfi a sértett karját megragadta és felszólította, hogy haza kell mennie vele. A nő félelmében – a fenyegetés hatására – volt párjával ment. A lakásba belépve a férfi egy ollóval levágta a sértett haját és felsőruházatát, majd a kést az asszony torkához szorította és közölte, megtiltja, hogy az új párjával kapcsolatot tartson. Szavainak egy balta elővételével adott nyomatékot. A fér

Halálos baleset történt a 76-os főúton

Egy ember meghalt és többen megsérültek szerda délután a 76-os főúton, Zalacsánynál, amikor két személyautó összeütközött - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A baleset a főút 31-es kilométerszelvényénél történt, ahol egyelőre tisztázatlan körülmények között karambolozott két személygépkocsi. A balesetben többen megsérültek, egy ember olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette - írta az MTI. A rendőrök az érintett útszakaszt a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat Zalaegerszeg irányából Zalacsány előtt a tilaji elágazóban visszafordítják, Hévíz irányából Bókaháza felé terelik. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt közölte: a két, frontálisan összeütközött járműből a tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Motoros vesztette életét a 6-os úton történt tragikus balesetben

Egy 60 éves tárnoki férfi közlekedett motorkerékpárjával a 6-os út 21-es kilométerszelvényben Százhalombatta felé, amikor áttért a szembe sávba, ahol egy személyautóval ütközött, majd a motor kigyulladt.  A motoros életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen belehalt sérüléseibe.  A rendőrök az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat az M6-os autóút irányába terelik - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !