Hullámvasút-baleset történt a dunakeszi gyereknapon

Vélhetően meghibásodás miatt vészfékezett a dunakeszi gyereknapon üzemelő hullámvasút, ami miatt többen balesetet szenvedtek, négy embert, köztük gyerekeket is kórházba szállítottak. A rendőrség eljárást indított – értesült a Magyar Narancs.

„Mennyasszonyom, anyósom, sógorom, meg a lányom rajta ült. Én végignéztem közelről. Egy anyukának ömlött a vér a fejéből, a kislánya mellette sírt (gondolom eléggé megrázta az eset). Egy pillanatra azt hittem lefordul a sínről, a szívem majdnem megállt... Hál' Istennek a családomból senkinek semmi baja nem lett” – írja az egyik kommentelő az egyik nyílvános dunakeszi Facebook-csoportban. 

A közösségi felületen közzétett bejegyzések szerint a gyereknapi balesetnek komoly következményei voltak. Egy nő például azt írta, „én 3 gyerekkel voltam, nemrég értünk haza az SBO-ról (sürgősségi betegellátó osztály). Fejsérüléseket szenvedtek, a kislányom szemöldöke felszakadt, orrából ömlött a vér”. Egy másik kommentelő arról számolt be, hogy „a férjem és fiam szeme előtt játszódott le az eset. Pont arra vártak, hogy felüljenek rá. Látták, hogy leesett egy kerék, majd később, hogy alul el volt törve a vasálványzat. Rémisztő látvány volt, a véres arcú hölgy, a fejükön sérült gyerekek, az egyik kislány sokkos állapotban volt szerintem”.

A játék üzemeltetője közleményében azt írta, a vidámpark minden játéka zavartalanul működött, így a „bobkocsis sárkányvasút is”, amelyen egy menet öt körből áll. Állítása szerint az egyik alkalommal az utasok közül egy gyermek az első kör után felállt, mert rosszul lett, jelezte, hogy ki akar szállni. Az irányítófülkében ülő kolléga észlelte a jelzést, és alkalmazta a vészmegállót. 

„A hirtelen fékezés hatására egy ponton eltört egy összekötő a pályán, ezért kitört egy kerék és megbillent a szerelvény. Ezek miatt és a fékezés eredményezte hirtelen megállás miatt megütötték magukat az utasok. A helyszínen tartózkodó egészségügyi biztosítás azonnal ellátta a sérülteket, akik közül egy főt – saját kérésre – mentő szállított a váci kórházba, röntgen vizsgálatra, míg a többiek önállóan autóztak fel Vácra”.

Hangsúlyozta, a vészfékezéssel egy komolyabb balset ellen védekeztek. „A szerelvényt nemcsak az oldalsó kerekek tartják a sínpályán, alul is vannak kerekei, ezért nem tudnak leesni a kocsik a sínről” – tette hozzá. 

„2022. május 29-én egy Dunakeszi-Katonadombon gyermeknap alkalmából felállított hullámvasúton – feltehetően meghibásodás miatt – vészfékezés történt. A mentősök négy embert vittek kórházba, egy felnőtt és három gyermek könnyű fej- és hámsérüléseket szenvedett” – tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen, a körülményeket szakértők bevonásával vizsgálják. Az Országos Mentőszolgálattól azt a tájékoztatást kapta a Magyar Narancs, hogy a Dunakeszi mentőállomást riasztották, a kiérkező mentők egy nőt egy kislányt láttak el és szállítottak kórházba könnyebb fejsérülés miatt. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !