Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás a 23 éves ukrán sofőr ellen

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 23 éves ukrán sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztálya jelzése alapján a Pest megyei rendőrök 2022. május 28-án 21 óra 50 perc körül az M5 autópálya inárcsi pihenőjénél vezettek ki egy lengyel rendszámú személygépkocsit, amelyet egy ukrán férfi vezetett, a járműben négy külföldi tartózkodott.

A magukat pakisztáni, illetve indiai állampolgárnak valló emberek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az ukrán férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !