Ellopott majd fémhulladékként eladott egy autót egy 41 éves érdi férfi

Az érdi rendőrök befejezték annak a 41 éves helyi férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint ellopott majd fémhulladékként eladott egy autót - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy autótulajdonos hívta a rendőrséget, amikor érdi házánál hiába kereste tíz nappal azelőtt leparkolt, több százezer forintra értékelt kocsiját. A tolvaj és zsákmánya után napokig talpaltak a rendőrök, mindent is ellenőriztek, többek között protokollszerűen a méhtelepeket is. Az egyik ilyen fémfelvásárló helyen nyomra bukkantak: a lopott autót leadták, ám eredeti állapotában már nem tudták lefoglalni – valaki bezúzatta és felmarkolt érte 68 ezer 600 forintot.

Az autó holléte után a lopott kocsit leadó férfi személyazonosságát is megállapították, F. Gyula 2021. február 1-jén már a kihallgató helyiségben faggatták.

Mint kiderült, a férfi a lopás után nekiveselkedett és megbontotta a járgányt, majd később inkább a közeli telephelyre vitte. Fémhulladékként adta le, 68 ezer forintot kapott érte. A 980 kg súlyú kocsi azóta ollózógépbe került, felszabdalták, szeletelték és elszállították.

Az érdi férfi a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Azt nem tagadta, hogy ő vitte a telephelyre a gépkocsit, azt azonban igen, hogy lopta volna. Először azzal magyarázta az autó hiányát, hogy valaki ellophatta, később azt állította, a tulajdonos azt mondta neki, hogy az egyik kocsija közül választhat egyet és megtarthatja. Ezzel szemben a megállapodás egy régi autó kerekeinek átadásáról szólt.

Az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !