"Egy ember élete több százért" - Több állami szervet és egy gimnáziumot is robbantással fenyegetett meg egy férfi Budapesten

Egy 29 éves férfi nem akart megjelenni a bírósági tárgyalásán, ezért több állami szervet és egy gimnáziumot is robbantással fenyegetett meg úgy, hogy a fenyegető üzenetben követelést is megfogalmazott.

A vádlottal szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon gazdasági bűncselekmény miatt büntetőeljárás volt folyamatban, a bíróság 2021. szeptember 14. napjára tárgyalást tűzött ki. A vádirat szerint az elkövető annak érdekében, hogy a tárgyalása elmaradjon, a tárgyalás napján, a délelőtti órákban több állami szerv - így a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitánysága, a Kúria, a Pesti Központi Kerületi Bíróság, a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága részére, továbbá egy helyileg ezek környezetében lévő gimnáziumnak - „Bomba fenyegetettség” tárgyú e-mailt küldött. A valótlan tartalmú üzenet lényegében azt tartalmazta, hogy amennyiben a fiát az aznapi tárgyaláson nem engedi ki a bíróság, úgy az érintett utcákban előzőleg elhelyezett, kukákba és csatorna aknákba rejtett bombákat élesíteni fogják. Az üzenetben ezután felsorolta az érintett utcákat és épületeket is. Hozzátette azt is, hogy „egy ember élete több százért”.

A fenyegetés hatására a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitánysága a fenyegetéssel érintett intézmények főbejáratát megerősítette, az érintett bíróságok épületeibe megerősített beléptetést rendeltek el, az iskola igazgatója pedig kiüríttette az iskolát. A hatóságok az utcákban és épületekben tűzszerészeti átvizsgálást tartottak.

A Fővárosi Főügyészség a 29 éves férfit, mint visszaeső elkövetőt, terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A főügyészség emellett indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottal szemben egy korábbi, más ügyben kiszabott börtönbüntetésből engedélyezett feltételes szabadságot is szüntesse meg.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !