Drogdíler salgótarjáni család a vádlottak padján

A Salgótarjáni Járási Ügyészség szabadságvesztés kiszabását indítványozva emelt vádat új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt egy salgótarjáni férfi, az élettársa, és a férfi lánya ellen.

A kábítószeres bűncselekmény miatt korábban már elítélt férfi és élettársa 2019 októberében Budapestre utaztak, hogy a rendszeres vásárlóik kiszolgálása érdekében drogot vásároljanak. Egy – a nyomozás során ismeretlenül maradt személytől – új pszichoaktív anyagot tartalmazó szert vettek, és visszaindultak Salgótarjánba, ahol a rendőrök intézkedtek velük szemben. Ennek során a nő táskájából előkerült több mint 160 gramm fehér színű, porszerű, kristályos anyag, ami új pszichoaktív anyagot tartalmazott.

A vádlottak sofőrjének szervezetéből is kimutatható volt bódító hatású anyag, így neki bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt kell felelnie.

Ugyancsak vádat emelt az ügyészség a férfi lánya ellen, aki rendszeresen értékesített bódító hatású anyagot egy kazári fogyasztója részére, mígnem 2020. december 2-án tetten érték. Az ügyészség a fogyasztójával szemben is vádat emelt.

A férfit a drogkereskedés folytatásától a vele szemben indult büntetőeljárás sem tartotta vissza, 2020 decemberében új pszichoaktívv anyagot adott el 20.000 forintért egy fogyasztónak - olvasható  a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az ügyészség a többszörös visszaeső férfi, az élettársa és a férfi kábítószeres bűncselekmény miatt ugyancsak büntetett, különös visszaeső lánya esetében is szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt. A férfinek 4 év, a lányának 3 év szabadságvesztés kiszabása az ügyészi mértékes indítvány. A férfinak a büntetését a legsúlyosabb, azaz fegyház fokozatban kell letöltenie és feltételes szabadságra sem bocsátható.

Az asszony beismerése esetén a felfüggesztett szabadságvesztés maximumára, 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre számíthat, és ugyancsak felfüggesztett börtön vár az ügy további két vádlottjára.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !