Az M1-es autópályán büntetőfékezett egy német férfi - gyermekek is utaztak a "büntetett" autóban

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 47 éves német férfi ellen, aki az M1-es autópályán büntetőfékezett.

A vádirati tényállás szerint a 47 éves német férfi az M1-es autópályán Budapest irányába közlekedett, és utolérte a sértett által vezetett gépkocsit, aki a feleségével és két kisgyermekükkel utazott.

A sértett a sebességhatárokat betartva épp egy kamiont előzött, mikor a terhelt utolérte. A vádlott nehezményezte, hogy lassítani kell az előző sértett miatt, ezért nagyon közel ment hozzá és folyamatosan villogtatott neki. Mikor a sértett befejezte a kamion előzését, és visszatért a külső sávba a terhelt – ahelyett, hogy továbbhaladt volna – besorolt a külső sávba, és indokolatlanul fékezett a sértett előtt. A sértett fékezéssel és ellenkormányzással próbálta elkerülni az ütközést, de nem járt sikerrel, járműve elejével nekiütközött a vádlott autójának, aki ezután elhajtott a helyszínről.

A balesetben személyi sérülés szerencsére nem történt, a sértett autójában keletkezett anyagi kár.

A terheltet az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja. Vele szemben három évig tartó szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy tiltsák el a járművezetéstől.

A nyomozást az ügyben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !