Vádat emeltek a bolgár kamionsofőr ellen, aki az M1-es autópályán okozta egy pályamunkás halálát

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt az 53 éves bolgár kamionsofőr ellen, aki 2021 októberében az M1-es autópályán okozta egy pályamunkás halálát. 

A vád szerint az 53 éves bolgár férfi 2021 októberében közlekedett az M1-es autópályán Mosonmagyaróvár irányába a bolgár rendszámú kamionnal a külső forgalmi sávban 90 km/h-s sebességgel. Előtte, az autópályán munkálatok folytak, melyet terelőnyíl, sebességkorlátozás, veszélyt jelző tábla és „előzni tilos” tábla is jelzett. Ennek ellenére a terhelt nem lassított, és nem kezdte meg a külső sáv elhagyását sem, és 3 másodperc késéssel vette észre az előtte 14-16 km/h sebességgel haladó „fedező járművet”, mely a munkálatokat igyekezett biztosítani.

A kamion 80 km/h-s sebességgel ütközött az előtte haladó tehergépkocsinak, azt 50-52 km/h sebességre gyorsította fel, amelyik így nekiütközött az előtte haladó kisteherautónak. A kisteherautó nyitott rakterén utazó, bójafelszedést végző 45 éves sértett az ütközéstől a járműről leesett, és a mögötte haladó biztosító tehergépkocsi ráborult. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetben súlyos sérüléseket szenvedett a kisteherautó sofőrje és a vádlott is, míg a biztosító jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

A letartóztatásban lévő férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az ügyészség. Vele szemben öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el a terheltet a közúti járművek vezetésétől.

A nyomozás során a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !