Szaftos csirke sütőben sütve

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 3 dl ketchup
  • 4 dl főzőtejszín
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 12 dkg kolozsvári szalonna
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A ketchupot a tejszínnel és a reszeltsajttal alaposan összekeverjük.

A csirkecombokat megmossuk, az izületeknél ketté vágjuk, egy vajjal kikent tűzálló tálba sorakoztatjuk, sózzuk, borsozzuk, leöntjük a ketchupos-tejszínes szósszal, megszórjuk a vékony csíkokra vágott kolozsvári szalonnával, lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőben 60-70 perc alatt megsütjük. A sütési idő sütőnként változhat és függ a combok méretétől is.

Mikor a combok már biztosan átsültek, levesszük a fedést és további 10-15 perc alatt megpirítjuk.

Jól illik hozzá a vajas, petrezselymes burgonya, a párolt rizs vagy a főtt tészta is.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

(Gastrohobbi)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !