Halálra verték szállásadójukat

A Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódott a büntetőeljárás azon vádlottak büntetőügyében, akik kegyetlenül bántalmazták a házába befogadó áldozatukat.

A Zala megyei településen élő vádlottak élettársak, akik közül a sértett a nőt 2018-ban, majd a börtönből szabaduló élettársát 2020 januárjában házába fogadta. Utóbbi szabadulását követő hónap egyik napján az élettársak és a sértett napközben ismerőseikkel italoztak, majd az esti órákban összevesztek. A szóváltás erőszakba torkollt, amelynek során az elkövetők a sértettet testszerte ütlegelték és a fejét rugdosták. A bántalmazás következtében a sértett életét vesztette. A vádlottak másnap hajnalban - miután az egyikük a bűncselekmény nyomainak eltüntetése céljából a holttest köré ruhaneműket helyezett el, amiket meggyújtott - a házat elhagyták.

Az elsőfokú bíróság a vádlottakat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért a férfit 20 év, a nőt 18 év fegyházbüntetésre ítélte - olvasható a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

A védelem az ítélet ellen felmentés, illetve enyhítés iránt jelentett be fellebbezést. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla az ügyben mai napon tartott nyilvános ülést - az igazságügyi orvosszakértő meghallgatása céljából - 2022. júliusára tárgyalásra elnapolta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !