7 éves kislányt molesztált szexuálisan az apa - azzal fenyegette meg gyermekeit, hogy levágja a fejüket, ha elmondják

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a lányát hónapokon keresztül szexuálisan zaklató férfi büntetésének a helybenhagyását indítványozta.

Az ítélet szerint a férfi és az élettársa kapcsolatából 2013-ban lány, 2014-ben és 2016-ban két fiú született, akiket közösen neveltek egy Fejér megyei községben. A pár között gyakoriak voltak a veszekedések, előfordult, hogy a férfi tettleg is bántalmazta élettársát.

A férfi 2020 októberétől 2021 februárjáig, kihasználta az élettársa távollétét, lányával rendszeresen szexuális cselekményt végeztetett. Több alkalommal ennek szemtanúi voltak a kisfiúk is. A férfi a gyerekeket azzal fenyegette meg, hogy megveri őket, levágja a fejüket, ha ezt valakinek elmondják. A nő 2021. február 14-én tetten érte az élettársát, amint a két másik gyerekük jelenlétében a lányukkal ismételten szexuális cselekményt végeztetett.

A Székesfehérvári Törvényszék a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette, és többrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 19 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi. Szülői felügyeleti jogát mindhárom gyermeke vonatkozásában megszüntette.

Az ítélet ellen a férfi és a védője felmentésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztés szükséges és indokolt. A férfit korábban elítélték már szemérem elleni erőszak bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre, amelyből 2008 májusában bocsátották feltételes szabadságra. A kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények gyakoriak, egyre durvább az elkövetési módjuk. A férfi súlyosan megsértette a legalapvetőbb erkölcsi normákat, gyermekei kiszolgáltatott helyzetével visszaélt, fejlődésükben maradandó károkat okozott.

Másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !